Moderaternas nästa ledare är ingen robot

Från Fredrik till Anna. Frågorna Reinfeldt brottades med är de samma. Men det politiska läget är helt förändrat. Det är Kinberg Batras stora utmaning.
FRÅN FREDRIK TILL ANNA. Frågorna Reinfeldt brottades med är de samma. Men det politiska läget är helt förändrat. Det är Kinberg Batras stora utmaning. Foto: JONAS BILBERG

Någon vidare spänning blev det aldrig i den moderata partiledarstriden. När ordföranden för partiets valberedning – den mycket skånske och mycket mäktige Lars-Ingvar Ljungman – i går berättade att man innan nyår kommer presentera ett förslag till partiordförande så vet alla vem det handlar om.
Anna Kinberg Batra.
Men bortom det där så rör sig ett förgångna valsegrars spöke och påminner om att Moderaterna och Kinberg Batra står inför en rad utmaningar kopplade till partiets identitet och roll i svensk politik.

Läs vidare här:….>

Hur ska Moderaterna åter få makt i ett politiskt läge som inte alls liknar det där Fredrik Reinfeldt blev M-ledare år 2003? Svaret på den frågan får vi vänta på tills det är dags att gå till vallokalen nästa gång 2018.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s