Nästa offer

Aftonbladet chefredaktör Jan Helin. Foto: Janwikifoto

Efter Expressens samarbete med vänsterextrema Researchgruppen, som bland annat resulterade i ett självmord, vill Aftonbladet inte vara sämre. Tidningens chefredaktör Jan Helin skriver idag att de avser granska Flashback och avslöja namn på högt uppsatta personer som skrivit under förmodad anonymitet.

Inga slutsatser verkar ha dragits av Expressens grova fadäs med Researchgruppen, med uthängning av privatpersoner och en före detta SD-politikers självmord.

Inte heller verkar gammelmedia förstå att behovet av att skriva anonymt är så stort just på grund av rådande samhälls- och debattklimat där media agerar inkvisitorer samt att “granskningar” liknande dessa bara förstärker och breddar de redan milsvida klyftorna folket och det så kallade etablissemanget emellan.

Den så kallade granskningen baseras på uppgifter som tagits fram i samarbete med kriminella Researchgruppen. Klubben för inbördes beundran, Guldspaden, lär redan vara klart.

Syftet är enligt Helin att “väcka debatt”.

Vi har granskat ett antal män som har offentliga förtroendeuppdrag. På dagen säger de en sak i sina roller som företrädare för politiska partier, jurist och läkare. På kvällen sprider de helt andra åsikter anonymt på nätforumet Flashback.
Flashback är i dag ett stort forum med över en miljon svenska konton och en mångmiljonaffär. Men de saknar ansvarig utgivare och lägger sina servrar utomlands för att försöka undgå svensk lagstiftning.

Läs mer här och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s