”Lotssystemet var en del av privatiseringsprojektet”

”Lotssystemet var en del av det stora borgerliga privatiseringsprojektet. Den borgerliga regeringen var så ideologiskt förblindade att de var beredda att blunda för kostnader, risker och varningsflaggor”, skriver Christina Höj Larsen (V) och Ali Esbati (V).

Tidigare borgerliga regeringen bär ansvaret för den brottslighet och det skandalösa slöseri med skattepengar som nu avslöjas inom etableringslotssystemet.

Det är uppenbart att det var viktigare för borgerligheten att låta privata företag sänka sina sugrör ner i våra offentliga kassor än att garantera en klok och varsam användning av våra skattepengar.

Undervägs har nyanlända lämnats i händerna på företag av mycket varierande kvalitet – och ibland till och med utsatts för hot och allvarlig brottslighet. Kombinationen av en ideologisk klockartro på marknadslösningar och en nedvärderande syn på arbetslösa, har som väntat visa sig bli samhällsekonomiskt mycket kostsam.

Hot, utpressning, mutor, människosmuggling, organiserad ekonomisk brottslighet, och bedrägeri. Det är svårt att föreställa sig att dessa misstankar rör verksamhet som finansierats av våra gemensamma skattemedel.

Klicka här och läs resten vad Christina Höj Larsen (V) och Ali Esbati (V) skriver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s