Sossar rasar när Karlsson slår besöksrekord

© Riksdagen Mattias Karlsson

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson slog igår besöksrekord när han besökte den borgerliga studentföreningen Heimdal i Uppsala. Samtidigt rasar den socialdemokratiska studentföreningen Laboremus över besöket.
”Enligt oss är Sverigedemokraterna ett parti som uppvisar nyfascistiska drag”, skriver man.

Sverigedemokraternas tidning Samtiden uppmärksammar idag att Mattias Karlssons besök på den borgerliga studentföreningen Heimdal i Uppsala igår drog rekordpublik.

– Jag tror att det är besöksrekord i föreningens moderna historia, om man ser till de senaste 10-20 åren, säger Heimdals ordförande Christoffer Orméus till tidnigen.

Under sitt föredrag på studentföreningen talade Karlsson om att ”den konservativa rörelsen måste ta kampen med vänstern och liberalismen på alla arenor i samhället” och anklagade borgerligheten för att lida av ett ”Stockholmssyndrom”.

Att Karlsson tilläts hålla föredrag på Heimdal väckte dock ont blod hos deras ideologiska motståndare, studentföreningen Laboremus. I sin tidning Ergo menar den socialdemokratiska studentföreningen att Heimdal borde ”vägra bidra till normaliseringen av partier som Sverigedemokraterna” och skriver att SD enligt dem är ”ett parti som uppvisar nyfascistiska drag”.

Lånat text och bild här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s