Regeringen i fritt fall

Förtroendet för Stefan Löfven tokrasar i ny mätning

En katastrof för regeringen.
På annat sätt kan Aftonbladet/Sverige tyckers nya mätning av förtroendet för riksdagens partiledare knappast beskrivas.
Förtroendet för statsminister Stefan Löfven tokrasar. Miljö­minister Åsa Romson placerar sig i botten.

Det är inte många som kan glädjas åt dagens mätning från Aftonbladet/Sverige tycker. Men allra tristast är den för regeringens tre partiledare, Stefan Löfven (S), Åsa Romson (MP) och Gustav Fridolin (MP).
Trots att han är statsminister ligger Stefan Löfven tvåa på listan, slagen av KD-Hägglund som är under avveckling. Bara det är en sensation. Att andelen väljare som har stort eller mycket stort rasar med 13 procentenheter är också, minst sagt, uppseendeväckande.
Åsa Romson (MP), språkrör och miljöminister ligger sist. Trots att hon företräder riksdagens fjärde största parti och har hand en av regeringens mest prioriterade frågor. Hon ligger till och med efter vikarierande Mattias Karlsson (SD) och ännu inte valda Ebba Busch Thor.
Före jul var Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister och språkrör, den partiledare som svenska folket hade näst högst förtroende för. Nu ligger han på sjätteplats, trots att även han ansvarar för en av de frågor som regeringen satt högst upp på agendan.
För de två partierna som ingår i regeringen är dagens mätning kort och gott en katastrof. Inga muntra besked alls för en ­regering som inte fått upp styrfarten. 

Klicka här och läs resten av artikeln som är publicerad i Aftonbladet och skriven av Lena Melin.

Lär dröja innan de partier som igår i regeringen får någon större styrfart att tala om. Inte så konstigt att den här mätningen fick det här resultatet när inte partierna lyssnar på sina väljare och sympatisörer. Regeringen har inte gjort sig förtjänt av något annat resultat än det som framkommer av den gjorda mätningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s