Tino Sanandaji till angrepp mot svensk media‏

MEDIA & LÖGNER Nationalekonomen Tino Sanandaji har i ett flertal inlägg i sin alltid lika läsvärda blogg gått till angrepp mot svensk media. I ett färskt inlägg vidareutvecklar han denna kritik och visar på hur man vänder kappan efter vinden och ljuger och förvanskar.
Samtidigt som SVT idag skriver om “det kompetensregn som just nu faller över Sverige” i och med invandringen, går alltså Sanandaji till frontalangrepp mot media för just lögner och förvanskningar som dessa där massinvandringen alltid ska framställas som odelat positiv.

Sanandaji skriver om Anna Dahlbergs artikel i Expressen nyligen om att vi i Sverige är rädda för sanningssägare, där bland andra han själv togs upp. Medan Dahlberg visserligen själv tillhört åsiktskorridorens arkitekter, är insikt senare alltid bättre än aldrig, även om man kan misstänka ett visst mått av kappvänderi. På detta ledarstick har bland annat Aftonbladet reagerat med det sedvanliga batteriet floskler, känsloargument och förvanskningar.
När det gäller just syrierna som väller in i Sverige från alla möjliga delar av världen, hänvisar Sanandaji som alltid till rena fakta – vilket man sällan bryr sig om på Aftonbladet. “Ungefär 10 procent av nyanlända Syrier har eftergymnasial utbildning på minst tre år jämfört med ca 25 procent av Sveriges befolkning”, konstaterar Sanandaji. Och att välfärdsstat är oförenligt med fri invandring är något det råden konsensus om inom nationalekonomi.

Klicka här och läs resten av artikeln.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s