Massinvandringslögnerna har satts i system

riksdagen

MASSINVANDRINGEN Det faller ett “kompetensregn” över Sverige basunerade SVT ut häromdagen och i Aftonbladet hävdar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) att 37 procent av syrierna som kommer till Sverige har en högskoleexamen. Påståenden och siffror som är fullständigt felaktiga om man granskar dem.

Aftonbladet menade nyligen att syrierna som kommer till Sverige har ungefär samma utbildningsnivå som svenska befolkningen, något nationalekonomen Tino Sanandaji rättade och hänvisade till siffror från SCB där det framgår att ca tio procent av nyanlända syrier har eftergymnasial utbildning på minst tre år jämfört med ca 25 procent av svenskarna.

Bland de 5 398 validerade examina finns det svenska studenter som studerat utomlands och personer som flyttat hit från exempelvis andra EU-länder för att arbeta eller studera, påpekar dessutom Rebecca Weidmo Uvell i Dagens Industri idag där hon granskar propagandan närmare. Och igår var det arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) som i samma tidning uppgav att 37 procent av syrierna har en högskoleexamen.

Vidare påpekar Weidmo Uvell att man måste vara noggrann med orden då “eftergymnasial utbildning” inte är detsamma som högskoleutbildning, och tar Stefan Löfven (S) som exempel som har eftergymnasial utbildning – ettårig svetsarutbildning samt 1,5 år på socialhögskolan – vilket dock inte innebär att han är högutbildad.

Klicka här och läs resten av artikeln.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s