Krävs på 184.000 efter uppdateringar i sociala medier

På papperet var kvinnan i Solna sjukskriven och fick sjukpenning. I sociala medier som Youtube, Facebook och Twitter berättade hon dock om sitt filmprojekt. Nu krävs kvinnan på 184.000 kronor av Försäkringskassan.

Det är Förvaltningsrätten i Stockholm som nu sagt sista ordet i en tvist som pågått sedan i slutet av september förra året. Då menade Försäkringskassan att kvinnan fått 288.160 kronor för mycket i sjukpenning under tiden 7 juli 2011 till den 29 oktober 2013.

Orsaken till återkravet var att man på Försäkringskassan uppmärksammat att kvinnan så väl i tryckta medier som i sociala medier på nätet berättade om ett dokumentärfilmsprojekt som hon pekades ut som ansvarig för.

Hon medverkade också i radioprogram och deltog i en debatt. Försäkringskassan drog slutsatsen att hon var arbetsför under perioden och beslutade därför att kräva tillbaka den utbetalade sjukpenningen.

Kvinnan överklagade och får nu delvis rätt av Förvaltningsrätten. Enligt kvinnan hade hon endast hunnit påbörja sitt projekt innan hon blev sjuk och hon hann aldrig slutföra det. Den som var drivande var i själva verket hennes sambo och det var även han som stod för uppdateringarna på Facebook och Twitter.

Klicka här och läs resten av artikeln som är införd i Dagens Nyheter.

Snappade upp just den här artikeln i ett av vår sociala medier, facebook.

Idag ska riksdagen rösta om regeringens vårbudgetproposition ett första steg i rätt riktning även om förändringar som rör sjukförsäkringen kommer till största delen i höstbudgeten….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s