Stefan Löfven – massinvadringen är en belastning

Foto: Frankie Fouganthin

MASSINVANDRINGEN Detta med massinvandring tycks vara komplicerat. Ena stunden är det både berikande och vinstgivande på precis alla sätt det bara går. I nästa stund vill man att övriga EU ska avlasta Sverige.

Statsminister Stefan Löfven (S) har det inte lätt och verkar göra precis alla fel som överhuvudtaget är möjliga – något som ger effekt i opinionen där partiet backar i nästan varje mätning. Arbetet Socialdemokraterna och Miljöpartiet gör är så uselt att alliansen tycks ha tagit ut segern inför valet 2018 i förskott.

Då han talade med Expressen innan toppmötet mellan EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel idag medgav han att massinvandringen utgör en belastning för Sverige. Ändå ska det upprätthållas.

Tillsammans med Tyskland och Österrike kräver Sverige att övriga medlemsstater ska ta en större del av bördan och acceptera EU-kommissionens förslag om att fördela 40 000 asylsökande för att avlasta Italien och Grekland. Mycket tyder dock på att det inte blir så, då många länder redan gjort klart att man inte vill veta av något tvångsmottagande.

Klicka här och läs resten.

Tino Sanandaji kommenterar på Facebook.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s