1 800 extra asylsökande till Sverige

Foto: Xavier Häpe / WIkimedia Commons
Foto: Xavier Häpe / WIkimedia Commons

EU / INVANDRING. På måndag ska EU:s migrationsministrar mötas för att besluta hur 60 000 asylsökande ska fördelas mellan medlemsländerna. Den svenska regeringen har erbjudit sig att, utöver den redan rekordhöga massinvandringen, ta emot 1 800 av dessa.

Fördelningen handlar om 40 000 asylsökande som idag finns i Italien och Grekland och ytterligare 20 000 direkt från läger i Mellanöstern och Afrika. Många EU-länder vägrade acceptera EU-kommissionens förslag om fördelning och det är nu upp till varje enskilt land hur många man vill ta emot. Om man sedan beviljar asyl eller inte är också upp till respektive land och effektivare avvisningar ska införas.

Enligt justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) är de 1 800 asylsökande regeringen erbjudit sig att ta emot väldigt låga tal för svenska förhållanden och är nästan lika många som kommer hit under en vecka. 1 369 från Italien och Grekland samt 491 från läger gäller för Sveriges del, för vilket Johansson fick stöd i EU-nämnden där bara Sverigedemokraterna hade en avvikande mening.

Johansson säger sig ha goda förhoppningar om att EU-länderna ska erbjuda sig att även ta emot de 20 000 asylsökandena från läger, detta trots att fördelningen av de 40 000 från Italien och Grekland ännu inte är klart.

Enligt FN:s människorättskommissionär Zeid Raad al-Hussein bör EU kunna ge skydd åt en miljon asylsökande under loppet av några år.

Den här typen av besked/beslut gynnar bara partier som Sverigedemokraterna. Hur hade Morgan Johansson (S) tänkt att lösa frågan om arbete och bostad för den här gruppen ??  Som bekant så har vi ju massarbetslöshet här i Sverige.
Har inte Sverige vid det här laget tagit emot mer än väl sin andel av flyktingar? -Är det för att visa hur enormt duktiga och goda vi är i detta land som vi kan ta emot flera än de 100-tusentals som redan väller in över våra gränser?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s