T-banekampanjen

T-BANEKAMPANJEN Efter att vänstern svalt betet med hull och hår, och blottlagt sitt totala demokratiförakt inför hela världen, okynnesanmälde man även kampanjen till JK – som nu meddelar att ingen förundersökning inleds.

Ett stort antal anmälningar gjordes till JK för SD-kampanjen på Östermalms tunnelbanestation i Stockholm. JK meddelar idag att dess innehåll inte kan uppfattas som ett tryckfrihetsbrott och således läggs fallet ned.

Det är tveksamt om de uttalanden som finns på affischerna och banderollerna kan anses riktade mot en viss folkgrupp eller grupp av personer i den mening som straffstadgandet kräver. Även om så skulle vara fallet når uttalandena, med beaktande av de yttrandefrihetsrättsliga hänsyn som beskrivits ovan, inte upp till en sådan nivå av missaktning som krävs för att brott ska föreligga.

De aktuella affischerna och banderollerna innefattar således inte något straffbart hets mot folkgrupp. De kan inte heller, såvitt kan bedömas, innefatta något annat tryckfrihetsbrott. Förundersökning ska därför inte inledas.

Läs beslutet HÄR.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s