Gråkraften går framåt

Michael Strauss på Go Veterans kontor i centrala Stockholm, som självklart är bemannat med veteraner.  Foto: Fredrik Sandberg
Michael Strauss på Go Veterans kontor i centrala Stockholm, som självklart är bemannat med veteraner.  Foto: Fredrik Sandberg
Bemanningsföretagen som hyr ut äldre arbetskraft har exploderat i antal de senaste åren. Arbetet träffade Michael Strauss som startade sitt företag efter att själv ha upplevt åldersdiskriminering. Han hävdar att viljan att anställa yngre mest är ett inlärt beteende som inte har något att göra med kompetens.

Äldre människor är ofta de mest lönsamma. Det menar Michael Strauss, vd på Go Veteran. Därför utmanar han alla arbetsgivare till att anställa seniorer som passerat 40 för både 10, 20 och 30 år sedan:
– Har du bara skostorlek 41? Och brunt hår, och du växte upp i Jämtland säger du?
– Tyvärr, du passar inte in i vår profil. Här anställer vi bara personer som har skostorlek över 45 med rött hår från Skåne…
– Men jag har ju kompetensen ni kräver?
– Du hörde vad jag sa! Nästa tack, och vilken skostorlek har DU, lille vän?

Låter situationen helt galen och absurd? Självklart, och detta är en medveten jämförelse med det felaktiga i att välja yngre framför äldre arbetskraft. För tio år sedan grundade Michael Strauss bemanningsföretaget Go Veteran – specialiserat på bemanning och rekrytering av de erfarna veteranerna i arbetslivet, de som ofta hunnit passera både 40 och 50 år, ja, ibland även 60 år.

– Fler och fler bolag struntar i ålder, och tittar istället på kompetensen. Om vi kan erbjuda kompetensen man söker så vill företagen gärna bli våra kunder, som blir fler och fler, säger Michael Strauss.

Klicka här för att läsa resten av artikeln som finns publicerad i Arbetet.
Bemanningsföretagets hemsida kommer du till om du klickar här.

Intressant artikel och personligen så har jag som aktivt arbetssökande inte märkt något av att man skulle anställa äldre.
”Äldre arbetskraft vill inte ligga på sofflocket”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s