Hårdare krav på bidragstagare

Moderaternas Elisabeth Svantesson. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Läste just att Moderaterna vill ställa högre krav på nya svenskar och på arbetslösa för att de ska kunna få bidrag. Samtidigt ska den som lyckas hitta ett arbete få behålla en större del av sitt bidrag.
Elisabeth Svantesson som är arbetsmarknadspolitisk talesperson för Moderaterna säger att det är viktigt att öka kraven på dem som får bidrag från samhället.

– Det vi ser är att väldigt många kommuner inte ställer krav. Vi behöver vänta oss mer från de som har en ersättning från det gemensamma. Regeringen, tycker jag, curlar för den som har ett bidrag. Man behöver öka kraven och inte bidragscurla, säger Elisabeth Svantesson.

Redan idag kan Socialtjänsten ställa krav på den som söker försörjningsstöd, eller socialbidrag som det hette tidigare. Det kan handla om att man samtidigt måste söka jobb eller delta i arbetsförmedlingens program. Men enligt Elisabeth Svantesson behöver det här bli tvingande regler.

Klicka här och läs vidare.

Var finns jobben Elisabeth Svantesson? En stor grupp bidragstagare är alla våra politiker som sitter i riksdag och regering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s