Moderaterna om Fas 3: Regeringen är naiv

https://i1.wp.com/gfx.aftonbladet-cdn.se/image/18160420/490/normal/6050fc46fe8d2/svantesson.jpgDe fasta tidsgränserna för långtidsarbetslösa blir nu ett minne blott – i dag startar avvecklingen av dessa och därmed också av sysselsättningsplatserna inom det kritiserade Fas 3.
– Naivt att tro att extratjänster i offentlig sektor kommer att hjälpa alla som behöver stöd ut ur utanförskap, säger M:s arbetsmarknadspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson.

Nu ska alla arbetssökande istället få ett mer individanpassat stöd baserat på en arbetsmarknadspolitisk bedömning, enligt en rapport från Arbetsförmedlingen.

”Avskaffandet av de fasta tidsgränserna, som skapade en stelhet i stödet till långtidsarbetslösa, är ett stort steg som nu öppnar helt nya möjligheter”, säger Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör, i ett pressmeddelande.

De drygt 39 000 arbetssökande som är inskrivna i sysselsättningsfasen kommer nu erbjudas exempelvis yrkesinriktade kurser på folkhögskola i upp till 24 månader, svenska för invandrare i ett år eller arbetsträning på arbetsplatser.

Klicka här för att läsa resten av artikeln som är publicerad i SvD.

Hur mycket åstadkom du själv under din som landets arbetsmarknadsminister, för att få ner arbetslösheten i Sverige?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s