S-debattör levererar skarpsynt mediekritik

Widar Andersson riktar skarp kritik mot mainstream-medias schablonartade sätt att skildra olika åsikter om invandring.ildtext

MEDIEKRITIK Widar Anderssson, f.d. socialdemokratisk riksdagspolitiker och numera politisk krönikör i östgötska Folkbladet, gav på söndagen en mycket skarp kommentar till Dagens Nyheters uppmärksammade reportage om det ökade stödet för SD på Östermalm i Stockholm. Andersson visar tydligt hur “gammelmedia” alltid framställer invandringskritiker som “onda”, medan politiker och debattörer med en positiv inställning till hög asylinvandring beskrivs som “goda”. Den schablonmässiga uppdelningen är, menar Widar Andersson, så djupt rotad i journalisternas tänkande att de inte ens förstår när den kritiseras.

En av söndagens “snackisar” på Twitter och bland politiska bloggare var Dagens Nyheters (DN) reportage om att allt fler Östermalmsbor sympatiserar med Sverigedemokraterna. I DN-artikeln intervjuades bland annat den moderata f.d. kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth, som berättade att hon läser Avpixlat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.