Upplopp vid Bollen

Natten mot lördag uppstod ett stort bråk mellan två rivaliserande gäng av asylsökande vid ett asylboende i Norrköping. Flera av de inblandade uppges ha beväpnat sig med olika slags tillhyggen. Det ska ha varit så oroligt på platsen att en lokaltidning beskriver händelsen som “upplopp”. En man greps, misstänkt för försök till grov misshandel samt olaga hot.

Vid 02-tiden natten mot påskafton hade ett större gäng asylsökande, enligt uppgift 10 – 20 personer, samlats utanför ett asylboende på Ektorpsgatan i Norrköping. Boendet är ett f.d. studentboende kallat “Bollen”. Gänget som befann sig utanför boendet kom av allt att döma från något annat asylboende, och ansåg sig ha något slags konflikt med personer som var inne på boendet.

Flera i det gäng som samlats utanför Bollen hade beväpnat sig med järnrör och pinnar. En man, född 1986, greps, misstänkt för olaga hot och försök till grov misshandel. Mannens nationalitet/etnicitet uppges varken i polisens eller lokaltidningen NT:s rapportering.

Det finns inga uppgifter om vad som legat bakom oroligheterna. Enligt NT ska dock en talesperson för polisen ha sagt att det var “en intern uppgörelse, utan några rasistiska förtecken“. Detta kan antas betyda att det varit fråga om ett bråk mellan olika grupper av asylsökande med samma nationalitet/etnicitet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s