Nyanlända ska söka jobb för att få bidrag

Ylva Johansson: De tidigare reglerna var varken rimliga eller rättvisa

Den svenska modellen ställer också krav. Alla män och kvinnor som kan jobba, ska jobba, skriver debattören.

DEBATT. Arbetslösheten sjunker och sysselsättningen ökar starkt. Sverige har i dag den högsta sysselsättningsgraden i EU.

Den höga sysselsättningen i Sverige är ingen slump, utan ett resultat av framsynt och modig politik som sett möjligheterna i också kvinnors försvärvsarbete.

Den svenska modellen har stärkt kvinnors ställning på arbetsmarknaden. Den har sett till att vi har en välfärd med välutbyggd barnomsorg och äldreomsorg som gör att alla kan gå till jobbet, oavsett hur familjesituationen ser ut. Den har bidragit till minskande inkomstklyftor, gett kvinnor en egen försörjning och frihet att göra sina egna livsval.

Den svenska modellen ställer också krav. Den kräver att individen tar ansvar och tar vara på de utbildningsmöjligheter som ges och söker de jobb som erbjuds. Detta gäller lika för alla.

Alla män och kvinnor som kan jobba, ska jobba. Som arbetssökande ska man söka arbete och delta i aktiviteter för att få ut sin ersättning. Samma regler ska gälla oavsett om man får ersättning från arbetslöshetsförsäkringen eller etableringsersättning som nyanländ.

 

Klicka här och läs resten av debattartikeln.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s