Sentios junimätning visar att C tokrusar i opinionen: “En riktig vitamininjektion”

Det går bra för Annie Lööf och Centerpartiet som nu noterar en statistiskt säkerställd ökning i opinionen. Foto: Nyheter Idag
Det går bra för Annie Lööf och Centerpartiet som nu noterar en statistiskt säkerställd ökning i opinionen. Foto: Nyheter Idag

STOCKHOLM Centerpartiets partiledare Annie Lööf har all anledning att vara glad. Junimätningen från Nyheter Idag/Sentio visar att det liberala partiet tokrusar i opinionen efter Miljöpartiets kollaps. – Det är väldigt roligt att se att vi ökar så kraftigt i denna mätning, säger partisekreterare Michael Arthursson till Nyheter Idag.

I mätningen för maj månad från Nyheter Idag/Sentio fick Centerpartiet 5,0 procent, ett resultat som ligger en bit under valresultatet om 6,1 procent hösten 2014. Men något har hänt, i junimätningen rusar Centerpartiet med tre procentenheter till 8,0 procent. Ökningen ligger utanför felmarginalen varför det är statistiskt säkerställt att Centerpartiet har medvind i svensk väljaropinion.

Nyheter Idag har talat med Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson och han är mycket positiv över resultatet i mätningen från Nyheter Idag/Sentio.

Klicka här och läs resten av artikeln.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s