”Som kvinna ska man inte vara rädd för att bli gravid”

Isabella Löwengrip tycker inte att det borde vara ett straff att bli förälder och vill därför se fler familjevänliga arbetsplatser.
Isabella Löwengrip tycker inte att det borde vara ett straff att bli förälder och vill därför se fler familjevänliga arbetsplatser. Foto: Lars Lindqvist

Inga möten efter klockan tre, flextid och möjlighet att gå hem tidigare för att slutföra arbetsdagen senare på kvällen. Det är exempel som kan göra dig till en mer närvarande förälder och mer attraktiv arbetsgivare, enligt entreprenören Isabella Löwengrip.

En undersökning från Unionen bland tjänstemän i privat sektor visar att nästan hälften av kvinnorna arbetar mindre efter att de fått barn men att motsvarande siffra för män endast är två av tio.

– Kvinnor tar ett större ansvar för barnen än männen. Det är ett mönster vi ser på hela den svenska arbetsmarknaden och det ger negativa konsekvenser för jämställdheten i arbetslivet, säger Martin Linder, ordförande för Unionen.

En av Sveriges första framgångsrika bloggare, Isabella Löwengrip, har engagerat sig i frågan. I dag driver hon tre företag och tycker att en arbetsdag från åtta till fem inte är anpassad för att vara en närvarande förälder och att många kvinnor känner sig tvingade att gå ned i arbetstid.
Klicka här för att läsa resten av artikeln.
Isabell Löwengrips blogg hittar du här.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s