Vänsterpartiet, Almedalen 2016

Klicka gärna på bilden för att lyssna på Jonas Sjöstedts tal i Almedalen 2016.

På söndagskvällen höll Jonas Sjöstedt sitt tal i ett soligt Almedalen. Han talade bland annat om jämlikhet och Vänsterpartiets nya förslag om gratis medicin för alla som fyllt 80 år.

– Den äldre kvinna som får ett recept utskrivet på en ny medicin hon behöver, hon ska inte först oroligt behöva kolla i plånboken. Trots dagens högkostnadsskydd är det ofta fallet idag. För alldeles för många äldre blir problem med hälsan idag också problem för ekonomin. Särskilt drabbade är förstås alla de som har låg pension, sa Jonas Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt talade även om när han bröt foten i vintras och om hur viljan att hjälpas åt håller samman ett samhälle.

– En bruten fot läker, idag kan jag gå igen. Men har man större otur händer sådant som gör att inget blir sig likt igen. Man blir långvarigt sjuk eller förlorar sitt arbete. Plötsligt är det tufft att få det att gå ihop. När man är i en svår situation, hur lättad blir man då inte när någon säger: ”du, vi hjälps åt, vi löser det här. Idag är det jag som hjälper dig, imorgon är det kanske du som hjälper mig.” Det goda samhället är ett sådant samhälle. Ett samhälle som säger: ”Vi löser det. Du är inte ensam, vi är i det här tillsammans.”

Klicka här för att läsa talet. (pdf)

Sjöstedts skatteattack på Löfven. Jonas Sjöstedt kräver att regeringen tar bort ”orättvisan” som gör att sjuka och arbetslösa betalar mer skatt än folk som jobbar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s