Miljonsatsning på jobb och utbildning

sedlar

Norrköping, 500 fler i jobb och utbildning. Det betyder det beslut som klubbades i kommunfullmäktige på måndagen.

– Norrköping har länge haft en arbetslöshet som är hög. Vi vill att fler i Norrköping ska komma i jobb och det här är en strategi för att minska glappet till arbetslösheten i riket, säger Matilda Johansson, ordförande i arbetsmarknads- och utbildningsnämnden.

Sammanlagt är det knappt 18 miljoner kronor som skjuts till. Pengarna ska bland annat användas till att förstärka grundbemanningen inom kommunal verksamhet. Men också för att kunna koppla sfi (svenska för invandrare) närmare yrkesutbildningar. Traineeplatser och lärlingsplatser för vuxna är också en del av paketet. Ungefär 500 platser beräknas satsningen ge.

– Planen är att det ska sätta i gång så fort det går. Vi har redan rekryterat lärare som kommer att behövas. En del privata aktörer inom yrkesutbildningar kan komma att behövas. Det jobbar vi med. Grundutbildningar finns inom kommunal regi. När det gäller jobben är det som sagt inom den egna organisationen vi vill förstärka grundbemanningen med ökad personaltäthet, säger Matilda Johansson.

Kommunfullmäktige tog beslutet om strategin för att minska arbetslösheten under måndagens kommunfullmäktige.

På måndagskvällen blev det klart. Ett paket på nära 18 miljoner ska göra att hundratals får jobb. Verkar det vara en vettig satsning?

Återstår att se vilka som kommer ifråga för den här nya satsningen av Norrköpings kommun, mer än de som är i behov av svenska för invandrare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s