SVT avslöjar

Foto: TT

Många arbetslösa uppmanas att lägga in sitt CV på Arbetsförmedlingens webbsida. Men bara några få procent av arbetsgivarna går in där och letar. Nu lovar Arbetsförmedlingen bättring.

Alla arbetslösa kan lägga in sitt CV på Arbetsförmedlingens hemsida, och alla arbetsgivare har möjlighet att utnyttja tjänsten ”Sök CV” för att hitta rätt kandidater när man behöver personal.

Men nya siffror som SVT Nyheter tagit fram visar alltså att det bara är en liten del av arbetsgivarna som använder tjänsten.

En arbetsgivare kan ha flera olika kontaktpersoner

Fram till och med juli i år registrerades i snitt 7.300 inloggningar per månad av kontaktpersoner från olika arbetsgivare, vilket utgör drygt fyra procent av de totalt 170.000 kontaktpersoner som finns registrerade i systemet.

I Sverige finns totalt ungefär 300.000 arbetsgivare, och jämfört med detta utgör de 7.300 inloggningarna bara 2,4 procent. En arbetsgivare kan dessutom ha registrerat flera olika kontaktpersoner, så de 7.300 inloggningarna kan i själva verket komma från ett ännu mindre antal arbetsgivare.

Klicka här och läs resten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s