Ni slog sönder vår Arbetsförmedling

Debattören: Alliansen gjorde förmedlingen till en myndighet för upphandling, kontroll och bestraffning

Släpp ogenomtänkta medieutspel och kom in i matchen, Fredrik Malm och Liberalerna! Att lägga ner Arbetsförmedlingen är ingen lösning, skriver Ali Esbati, arbetsmarknadspolitisk talesperson (V).

DEBATT. Opinionspanik kan få politiska partier att göra märkliga utspel. Det är och bör vara fritt fram för det. Men det är förstås trist när detta går ut över möjligheten till seriös debatt om viktiga samhällsproblem.

Liberalerna har nu föreslagit att Arbetsförmedlingen ska läggas ner. Istället ska en ny myndighet skapas ”med fokus på grupper som står långt från arbetsmarknaden, som nyanlända och unga, och som organiserar arbetsmarknadspolitiska program, lönestöd och arbetslöshetsförsäkring.”

Det är ganska magstarkt att föreslå en gigantisk, kostsam och missriktad byråkratisk åtgärd, som svar på de problem som man själv är djupt ansvarig för!

Att Arbetsförmedlingen på goda grunder är en impopulär myndighet har nämligen tydliga rötter i den tidigare högerregeringens hårdhänta hantering. Under regeringen Reinfeldt blev Arbetsförmedlingen en myndighet för upphandling, kontroll och bestraffning, snarare än en som skulle hjälpa arbetslösa att komma tillbaka till arbetslivet. Sådant tar tid att förändra, men det pågår en sådan omsvängning.

Klicka här för att läsa resten av debattartikeln.

Källa: Aftonbladet

 

Annonser

One thought on “Ni slog sönder vår Arbetsförmedling

  1. Mig veterligen så är det fortfarande inte straffbart att vara arbetslös men trots det så straffas arbetslösa i parti och minut.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s