Arbetsförmedlingen skakas av interna konflikter

af

En central avdelning på Arbetsförmedlingens huvudkontor skakas sedan lång tid av arbetsmiljöproblem och infekterade konflikter. Medarbetare känner sig trakasserade och flera har slutat. Facket kräver nu att myndighetens ledning agerar.

Arbetsplatsen, som beskrivs som ”navet” i Arbetsförmedlingens verksamhet, har under flera år skakats av svåra arbetsmiljöproblem. SVT Nyheter har talat med en rad personer som bekräftar bilden av svåra motsättningar mellan ledningen och delar av personalen.

– Stämningen har varit usel, säger en person som jobbat på arbetsplatsen.

Fackförbundet ST bekräftar bilden av svåra problem under lång tid.

– Personer har mått dåligt, personer har slutat och det har varit en stor oro, säger Fredrik Andersson, ST-fackets ordförande på Arbetsförmedlingen.

Månader utan arbete

Personal har suttit i månader utan arbetsuppgifter medan andra har upplevt sig detaljstyrda av cheferna. Enskilda anställda har känt sig mobbade av chefer som i sin tur upplevt sig trakasserade av medarbetare.

Enligt uppgift till SVT Nyheter har uppemot 20 personer av ett 50-tal anställda på avdelningen slutat eller sjukskrivit sig på den aktuella arbetsplatsen.

– Folk står inte ut helt enkelt, säger en källa till SVT.

Oro och misstänksamhet

Stämningen har infekterats av ett antal uppmärksammade incidenter som skapat oro och misstänksamhet och gjort att säkerhetsavdelningen kopplats in. Aftonbladet har berättat om att kondomer lämnats öppnade på skrivbord och avföring har hittats i ett postfack.

Läs mer: Sexuella trakasserier på Arbetsförmedlingen

Nyligen köptes en medarbetare ut, vilket Svenska Dagbladet var först att berätta om, men ST-facket menar att arbetsmiljöproblemen inte handlar om enskilda medarbetare.

Klicka här för att läsa vidare.

Efter AF-skandalerna – anställd köptes ut för 800 000
Kondomincidenter, stora arbetsmiljöproblem och personalavhopp. Turbulensen på Arbetsförmedlingens huvudkontor har lett till att en fackligt förtroendevald köptes ut av myndigheten för 800 000 kronor.

Kort därefter fick kvinnan ett annat jobb – som tjästeman i riksdagen.

Hög tid att ledningen tar tag i problemet på den aktuella avdelningen och löser problemen en gång för alla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s