Krismöte

2017-07-25_10-54-15
FOTO: TT

Statsminister Stefan Löfven har bjudit in samtliga partiledare till ett krismöte på tisdagen efter it-skandalen på Transportstyrelsen.
Det innebär att även Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson får komma dit. Efter terrordådet på Drottninggatan i april blev han portad från ett stormöte.
– Jimmie Åkesson har kallats till mötet den här gången, säger SD:s Paula Bieler.

Socialdemokraternas partiledare, statsminister Stefan Löfven har vänt sig till samtliga partiledare i riksdagen och gett dem chansen att närvara på ett möte i Rosenbad på tisdagen.
Även Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har kallats till mötet, enligt hans partikamrat Paula Bieler.
Men i våras, två dagar efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, fick Åkesson inte vara med när Stefan Löfven bjöd in övriga partier till samtal om nya åtgärder mot terrorism, för inbjudan gick inte till Sverigedemokraterna.
– Jag har inte sett någon inbjudan till sådana samtal, och när jag lyssnade på Stefan Löfven fick jag uppfattningen att det gällde de partier som tidigare deltagit i samtalen kring strategin mot våldsbejakande extremism, sa Jimmie Åkesson.

Källa: Expressen

Om oppositionen kräver att tre ministrar avgår efter IT-skandalen kommer statsminister Stefan Löfven (S) ”hota” med att utlösa nyval. Det säger källor till tidningen Expressen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s