Ombildning av regeringen

livelive-jpg

Stefan Löfven valde att ombilda sin regering. Tre statsråd får lämna, två tillkommer.

Här är alla förändringar:

DE LÄMNAR REGERINGEN:

 • Anders Ygeman lämnar sin post som inrikesminister. Löfven föreslår att Ygeman ska ta över som Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen.

 • Anna Johansson lämnar posten som infrastrukturminister.

 • Gabriel Wikström lämnar posten som folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister. Anledningen är hälsoskäl. Wikström har tidigare varit sjukskriven för utbrändhet.

DE ÄR NYA MINISTRAR:

 • Heléne Fritzon blir migrationsminister. Hon avgick nyligen som kommunalråd i Kristianstads kommun. Hon får ansvar över migrations- asyl- samt civilrättsliga frågor.

 • Justitieminister Morgan Johansson blir nu även inrikesminister, efter Anders Ygeman. Han får ansvar för polis, rättsfrågor, krisberedskap och civilt försvar – och tar även ansvaret för samordningen mot våldsbejakande extremism.

 • Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll får utökat ansvar och blir socialminister, en ministerpost som återinrättas. Där ingår sjukvård, socialförsäkringar, pensioner, folkhälsa och idrott.

 • Veteranen Tomas Eneroth blir ny infrastrukturminister. Tidigare var han gruppledare i riksdagen.

 • Peter Hultqvist får sitta kvar som försvarsminister. Men misstroendeförklaringen mot honom finns kvar. Det blir nu upp till alliansen att driva igenom den.

 

Annonser

One thought on “Ombildning av regeringen

 1. Visst är det en skandal, men detta är just vad Alliansen, särskilt AKB har stått på tårna och väntat på ska hända. Eller något liknande. Ändå är det de själva, som i sin iver att privatisera allt, en gång införde privatiseringen av Transportstyrelsens IT-verksamhet.
  Är det inte flygskatten så är det något annat. Särskilt AKB är ytterst regereingskåt och hela människan irriterar mej. Hon beter sej som en robot. Redan för flera år sen bloggade jag om att jag var övertygad om att AKB skulle komma att samarbeta med (SD). Usch!

  // Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s