Europa går mot en australisk lösning

3250f02e-54b9-4a3f-93a8-88dc347fb949

En artikel av 

Folkopinionen tvingar land efter land att skärpa invandringspolitiken. De få länder som varit generösa har nu gjort en helomvändning. Europa går mot en australisk lösning. Asylrätten står inför kraftiga förändringar.
Valresultatet i Österrike är ännu ett bevis på hur flykting- och migrationsfrågan helt är på väg att ta över politiken i Europa.
Inget parti kan längre komma till makten utan att utlova en kraftig åtstramning av invandrares möjligheter att ta sig till Europa och deras tillgång till bidragssystemen. Österrike var tillsammans med Tyskland och Sverige de länder som tog emot överlägset flest asylsökande under flyktingkrisen 2015. Samtliga dessa länder har nu helt lagt om sin migrationspolitik eller är på väg att göra det.
Valet i Tyskland för en knapp månad sedan resulterade i en uppgörelse där Angela Merkel, som varit symbolen för en generös flyktingpolitik, gått med på att sätta en gräns för hur många invandrare Tyskland är berett att ta emot varje år. Något hon fram till nu vägrat.
Klicka här för att läsa vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s