Jonas Sjöstedt omvald som partiledare

På lördagen omvaldes Jonas Sjöstedt av partikongressen som ordförande för Vänsterpartiet. Det fanns inte ens någon utmanare till honom. Nu ska partiledaren göra allt i sin makt för att stoppa Sverigedemokraterna, säger han.

Jonas Sjöstedt tog över som partiledare för Vänsterpartiet 2012, efter Lars Ohly. På lördagen omvaldes han av en enhällig partikongress, där det inte fanns utmanare till honom.

Det innebär att Jonas Sjöstedt nu börjar sin andra valrörelse som partiledare för Vänsterpartiet.

– Kära partikamrater. Att få vara ordförande för vårt parti är det absolut finaste uppdrag jag kan tänka mig. Jag är glad att ni står ut med mig som lyssnar på countrymusik och kommer med dåliga göteborgsvitsar. Tack för ert förtroende, sade han i sitt tacktal.

Jonas Sjöstedt, som är född i Göteborg, lovade även göra allt i sin makt för att stoppa Sverigedemokraterna från att få politiskt inflytande i Sverige efter riksdagsvalet i höst.

– Nu går vi in i ett viktigt år. Det är vi som ska se till att SD inte får någon makt över den svenska politiken, det är vi som ska se till att de borgerliga partierna inte får styra Sverige och det är vi som ska se till att samhället blir mer jämlikt, fortsatte V-ledaren.

– Jag lovar att göra allt jag kan för att vi ska lyckas med detta men en sak är jag helt övertygad om och det är att jag bara kan göra det tillsammans med er, sade han till sin medlemmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.