Passiv inkomst

Hittade den här informativa texten om passiv inkomst här

Passiv inkomst är en inkomst som du får utan att arbeta. För att lägga grunden till din passiva inkomst kan det förvisso krävas en hel del jobb, men det är en investering som endast sker en gång, därefter kan du bara låta pengarna flyta in utan att själv göra någon ansträngning. Passiva inkomster är ett bra sätt att tjäna extra pengar och för den som gärna vill gå ner i arbetstid utan att förlora pengar så är passiv inkomst ett sätt att ändå tjäna pengar. De personer som har lyckats arbeta sig upp till att bli ekonomiskt oberoende har oftast använt sig till stor del av passiva inkomster.

Den passiva inkomst som de flesta känner till är bankränta. Det är en gammal variant av passiva inkomster som går ut på att du sätter in pengar på en bank och i gengäld ger banken dig en inlåningsränta. För att kunna få passiva inkomster via bankränta krävs det förstås att du har en slant att sätta in på banken. Därefter måste du göra en jämförelse mellan olika banker för att se vilken som ger den högsta räntan. Ju högre ränta, desto mer passiva inkomster. En annan välkänd passiv inkomst är aktieutdelning. Att inneha aktier som går bra innebär en avkastning som kan blir riktigt hög. Om du dessutom väljer aktier i bolag som brukar ha stora utdelningar har du möjligheter till effektiva passiva inkomster.

De passiva inkomster som har blivit populära de senaste åren är de som man kan få via bloggar och hemsidor. Om du driver en egen blogg eller hemsida kan du bli medlem i ett affiliatenätverk, där du länkar till företag och produkter från din hemsida eller blogg och sedan får du pengar för varje gång någon klickar på länken eller köper produkter från företaget du länkat till. Att vara affiliate är en bra passiv inkomst eftersom du skriver om produkten eller företaget en gång och därefter kan du erhålla passiva inkomster under flera år. Det finns många bra affiliatenätverk att välja bland.

Källa: http://tjanapengar.nu/passiv-inkomst-forklarat/

 Exempel på passiva inkomster
Att ha en blogg registrerad på  sidor som tex Blogfame är ett exempel på passiv inkomst. Där du genom att vara aktiv har möjlighet att tjänta pengar på din blogg.
Marknadsundersökningar online
Toluna
Åsiktstorget
listingpic3
 Mina erfarenheter av Triaba kan du läsa om här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.